Info

TOP
Publicatie  1995-08-24 N. 014099 STATUTEN
Nummer van de vereniging : 1409995
"CFABH-ORBUS"vzw

Welcome
Home Page AKTUA Science & tTechnics SportInformacije na bosanskom jeziku
We are an independent non-profit organization
Wij zijn een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk.
Nous sommes une organisation independent, non-profite.
"Mi smo nezavisna i neprofitabilna organizacija


Omdat in het leven meer nodig is dan eten en drinken, streven we door de verschillende culturele manifestaties mensen naar mekaar te bewegen om geen ruimte voor haat te laten.
Lid worden

emailWe Rated With ICRAINFO bladzijde van onze Website. 
U bent hartelijk welkom!

Hoe is deze vereniging begonnen: - enkele Belgen van Bosnische afkomst en hun vrienden zijn spontaan beginnen (voorlopig) optreden onder de naam Platform BosniŽ en Herzegovina.

Nadat de oorlog in BosniŽ begon in april '92 is er informatie met hulpkreten via fax (vanuit BosniŽ) terecht gekomen bij Salih Cavkic in Maasmechelen. Hier moet vermeld worden dat in die tijd de meeste verbindingen afgesneden waren en informaties waren zelden. Toen de oorlog meer escaleerde op het einde van augustus 1992, heeft een nogal kleine groep Belgen en BosniŽrs beslist iets te doen om mensen in BelgiŽ objectief en beter te berichten.

De heer Peter Vanhoutten (journalist die ons heeft viel geholpen) heeft een persbericht doorgestuurd naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken te Brussel, het Rode Kruis en de pers, toen was ook een telefoonnummer opgegeven, waar journalisten terecht konden voor meer informatie. Bij het persbericht is gezegd dat wij (voorlopig) optreden onder de naam Platform BosniŽ-Herzegovina.

Naar de pers toe is het, zoals altijd, belangrijk om als groep naar buiten te komen. Voor het overige is een naam niet zo belangrijk, belangrijker is wat we doen! We hebben gezegd dat het Platform BosniŽ-Herzegovina regelmatig objectieve informatie zal verschaffen over de schendingen van mensenrechten, hulpgoederen inzamelt en aanstaande woensdag, 09 september '92, een persconferentie organiseert in het IPC-center te Brussel.

Dat was de eerste stap in de richting van onze vereniging. Door onze inzet en het sturen van camions met hulpgoederen naar BosniŽ heeft BelgiŽ ook zijn steentje bijgedragen in de moeilijkste oorlogsdagen voor het Bosnische volk.

Wie zijn wij: - het beste antwoord zal zijn als we zeggen dat wij Europeanen zijn, omdat wij leden uit verschillende Europese landen hebben, ongeacht hun huidkleur of hun geloof.

Wie kan lid worden: - al diegene voor wie de eer, menselijkheid en gerechtigheid niet vreemd zijn en een multi-confessionele, multinationale gemeenschap in het hart dragen, kunnen lid worden, ongeacht hun huidkleur of hun geloof.

jaarlijks lidmaatschap - frais de membre
membership fees - mitgliedsbeitrag
bulletano
bulletano
bulletano
Beschermd lid
Gewoon lid
Erelid

gratis
gratis
gratis

Bedoeling: - zoals boven is gezegd - in de periode van 1992 toen de oorlog in BosniŽ is begonnen is de bedoeling gewest om de waarheid over de oorlog naar voor te brengen en regelmatig objectieve informatie te verschaffen over de schendingen van de mensenrechten, hulpgoederen inzameling enz.

Activiteiten: - onze activiteiten vandaag zijn veranderd: - vandaag is onze hulp meer tot vluchtelingen gericht. Hulp voor weder vereniging van gezinnen en hun leden.
- Hulp bij de integratie.
- Hulp bij educatie......
- Hulp ..................
Om een lang verhaal kort te maken: met uw bijdrage kunnen we mensen helpen in BosniŽ en ook in BelgiŽ of elders in de wereld. Om hun eer niet te kwetsen doen wij dat heel voorzichtig.

Onze naam: - onze naam is eigenlijk uit drie verschillende benamingen zoals u hieronder kan zien:

HomePage Logistieke groep: Committee for Aid B-H
Informatieve groep: Office Region Bihac
Culturele groep: "Una-Sana" vzw

Ovo je informativna stranica. Vi ste dobrodosli!
Kliknite ovdje za prevod na bosanski jezik.


Nazad na pocetak stranice Naprijed na sljedecu stranicuCopyright by CFABH-ORBUS vzw 
Any copying or reproduction without permission is strictly prohibited
Page Construction: 09/07/1998 - Last modified: 20/08/2016